U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rosbief met rösti-tomaten en knoflook-tijmjus

45 min bereidingstijd
10-12 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 250 g Aviko Rösti Original 
  • 100 ml vleesfond
  • 6 el olijfolie 
  • 6 pomodori-tomaten
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korsten
  • 9 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas 
  • ½ bosje tijm
  • 1 stuk rosbief van 800 g, op kamertemperatuur 
  • bakplaat, keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Halveer intussen de tomaten en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Leg ze op de bolle kant op de bakplaat. 
  • Maal in de keukenmachine of hakmolen het brood fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng 1 geperste teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, de Parmezaanse kaas en de citroenrasp door het broodkruim. 
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit in een braadpan de resterende olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en braad het vlees in 4 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan. 
  • Bak in het bakvet de overige 8 tenen knoflook 2 minuten met de takjes tijm. Schenk de fond erbij en schraap de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug in de pan en braad de rosbief in 15-20 minuten naar wens rose of bijna gaar. 
  • Schep intussen de rösti in de uitgeholde tomaten. Bestrooi ze met het citroen-knoflookkruim. Bak de rösti-tomaten in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en krokant. Serveer de rosbief in plakken, met de rösti-tomaten en de knoflook-tijmjus.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 605 kcal
  • 33 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 24 g koolhydraten
  • 52 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen