Rosbief met rösti-tomaten en knoflook-tijmjus
45 min bereidingstijd
10-12 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Halveer intussen de tomaten en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Leg ze op de bolle kant op de bakplaat.
- Maal in de keukenmachine of hakmolen het brood fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng 1 geperste teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, de Parmezaanse kaas en de citroenrasp door het broodkruim.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit in een braadpan de resterende olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en braad het vlees in 4 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
- Bak in het bakvet de overige 8 tenen knoflook 2 minuten met de takjes tijm. Schenk de fond erbij en schraap de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug in de pan en braad de rosbief in 15-20 minuten naar wens rose of bijna gaar.
- Schep intussen de rösti in de uitgeholde tomaten. Bestrooi ze met het citroen-knoflookkruim. Bak de rösti-tomaten in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en krokant. Serveer de rosbief in plakken, met de rösti-tomaten en de knoflook-tijmjus.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 605 kcal
- 33 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 24 g koolhydraten
- 52 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen